logo mariona petit

Francesc Vayreda

de l’Impressionisme al Noucentisme a Catalunya

Institut de la Cultura de la ciutat d’Olot

Museu de la Garrotxa (2013-14)

Recerca, plantejament, i comissariat de l’exposició Francesc Vayreda, de l’impressionisme al Noucentisme a Catalunyaencarregat per l’Institut de Cutura Ciutat d’Olot, Museu de la Garrotxa, Ajuntament d’Olot  projecte que es va iniciar el 2011 fins el 2013 quan es va inaugurar la mostra que va tenir lloc entre el 07 de setembre de 2013 i el 12 de gener de 2014 al Museu de la Garrotxa. Es van exposar 46 obres a més de documents i fotografies, de diverses procedències, entre elles col.leccions particulars i museus, com el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Tasques portades a terme acompanyant al comissariat:

  • Divulgació amb l’elaboració del dossier de premsa i contacte amb els diversos mitjans de premsa.
  • Divulgació amb l’organització de visites guiades especialitzades per a diferents col.lectius, com per exemple els sords-muds, amb el suport del llenguatge de signes. Aquestes visites guiades foren realitzades per la mateixa comissaria.
  • Divulgació a través de l’organització d’una conferència debat amb l’historiador de l’art i membre de la Reial Academia de Belles Arts de Sant Jordi, Francesc Fontbona.
  • La mostra va anar acompanyada del llibre-catàleg editat per l’Ajuntament d’Olot, Institut de Cultura d’Olot, amb el suport indispensable de la Diputació de Girona amb el resultat de la recerca de la seva comissaria, així com amb textos d’altres autors. Coordinació del mateix llibre-catàleg amb més de 100 obres catalogades i documents de diverses procedències.
  • L’exposició va itinerar a Girona, a la Casa de Cultura, del 22 d’abril i el 31 de maig de 2014.  

Diputació de Girona. Casa de Cultura (2014)