logo mariona petit

La Mirada Persistent

Història de la Pintura a Figueres 1892-1960

Ajuntament de Figueres. Consorci Museu de l’Empordà (2011-13)

Recerca, plantejament i comissariat de l’exposició La Mirada Persistent, Història de la pintura a Figueres 1892-1960que va tenir lloc entre l’1 de maig i el 10 de novembre al Museu de l’Empordà. 

En aquesta mostra es van poder veure més de 100 obres, procedents una bona part de col.leccions particulars i  museus com el Teatre Museu Dalí. Tasques que es van portar a terme:

  • Divulgació de la mostra, amb organització de diverses vistes guiades enfocades per diversos col.lectius, portades a terme per la mateixa comissaria.
  • Divulgació amb l’elaboració d’un dossier de premsa i contacte amb diversos mitjans de comunicació.
  • Suport i assessorament als tallers didàctics que van acompanyar a l’exposició
  • Organització i coordinació d’un cicle de conferències impusat pel mateix Museu de l’Empordà i l’entitat cultural Atenera, que van tenir lloc del mes d’octubre i en el que hi van participar en els tres dies, en que van consistir els conferenciants Eduard Puig Vayreda, Pep Vallès i la mateixa comissaria versant sobre diversos aspecyes de la història artística de la ciutat de Figueres i de l’Empordà.
  • A l’exposició l’acompanyava el llibre La mirada persistent. Història de la pintura a Figueres 1892-1960, de 380 pàgines amb ISBN 978-84-935035-7-4 de la mateixa autora, que és el resultat de tota la recerca.