logo mariona petit

Una visió artística de l’Empordanet

La Pintura a Palafrugell entre els segles XIX-XX

Ajuntament de Palafrugell. Museu del Suro. 

Diputació de Girona (abril 2004 – maig 2006)

  • Plantejament de l’estudi, recerca, coordinació i comissariat de Una visió artística de l’Empordanet- La Pintura a Palafrugell entre els segles XIX-XX. Exposició que es va inaugurar el maig de 2006 i en la que es va implicar a més de trenta famílies totes elles dels pintors presents en la mostra, la major part artistes de l’indret i de Barcelona, que la seva obra no havia estat contextualitzada en l’àmbit conceptual de l’Empordanet.
  • Coordinació dels tres espais on va tenir lloc l’exposició alhora: Museu del Suro de Palafrugell, Fundació Josep Pla i Hotel Sant Roc de Palafrugell. En total es van exhibir un centenar d’obres entre els tres espais, la major part de les quals procedents de col·leccions particulars.
  • Aquestes exposicions van anar acompanyades de la publicació del llibre «Una visió artística de l’Empordanet – La pintura a Palafrugell entre els segles XIX-XX, editat per l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona i que es va publicar el Sant Jordi del 2006 i pel catàleg Josep Pla i els pintors; la construcció del paisatge empordanès, editat per la Fundació Josep Pla.